x gebruiksaanwijzingen plantaardiggeverfde producten

x

Van oudsher werd de wol al geverfd in allerlei mooie kleuren pas in de vorige eeuw werden er sitetische klerurstffen gebruik dit was goedkoper en makkelijker te produceren, tevens zijn syntetische kleuren meer kleur en licht vast.

Kleurvastheid

verfstoffen/planten die ik gebruik werden in de histori veel gebruikt en hebben bewezen goed kleur vast te zijn ondanks dat kan het toch voorkomen dat de kleuren in de loop van de tijd iets veranderen vooral geel is hier meer gevoelig voor dan de andere kleuren. Leg daaom de wol niet  langdurig in het felle zonlicht. 

 

Was voorschriften

Wollen garens

De wollen garens mogen gewassen worden met wolwasmiddel het liefst op de hand Het kan zijn dat de kleuren nog iets na bloeden ondanks dat we alles zorgvuldig uitspoelen.  droog de wol binnen en niet buiten in de zon.

Zijdensjaals

de slaals kunnen het beste gewassen worden op de hand in koud water evt met een beetje wolwasmiddel gebruik een waswasmiddel zonder lanoline. Droog de sjaals niet buiten in de zon maar binnen. 

 

Gebruik van azijn 

Gebruik liever geen azijn om de wol in de spoelen dit kan de kleur beinvloeden.  Ik gebruik soms azijn en amonia om de kleuren te beinvloeden en door de wol in azijn te leggen kan dit ongedaan gemaakt worden. 

 

 

 

 

Sorteer op
Sorteer op
© 2019 - 2023 Speerbijter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel